Sunred Vinyl er webshoppen til dig, som elsker vinylplader. Der bestræbes på at sælge brugte plader til lave priser i god og spilbar stand.

Alle plader bliver nøje gennemgået inden de bliver sat til salg her på siden. Der benyttes Goldmine Grading System, som er den anerkendte standard for beskrivelse af standen på en plade og dets cover.
Det kan være en varm kartoffel, at skulle bedømme en plades tilstand, da det selvsagt beror sig på et skøn efter bedste evne. Sunred Vinyl bedømmer derfor standen meget konservativt således at ingen måtte skuffes.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at alle plader, der sælges her på sitet kan afspilles uden at pladen hakker eller hopper. Skulle du mod forventning opleve det modsatte, så tøv ikke med at henvende dig – ingen skal føle sig snydt.

Alle beskrivelser af plader har så vidt muligt et direkte link til Discogs med den præcise udgave af pladen.

På pladebeskrivelserne findes ligeledes informationer om der er inserts og printed sleeve med. Inserts er et eller flere ekstra ark med f.eks. tekster eller billeder af kunstneren. Printed sleeve fortæller, om selve pladens beskyttende papir-etui er med tryk af f.eks tekster fra albummet eller om det blot er et standard hvidt/plast/reklamebaseret etui. Det skal nævnes, at langt fra alle udgivelser har oprindeligt haft inserts eller printed sleeves, så selvom der står “nej” herunder, så er det ikke nødvendigvis mangelfuldt for albummets helhed.

Herunder en kort forklaring af gradueringerne:

M (mint)

Pladen og cover har aldrig været afspillet. Der er måske stadig ubrudt folie omkring, som bevidner at pladen aldrig har været under en nål. Coveret må ikke have bukkede hjørner eller på anden måde være beskadiget.
Sunred Vinyl fører primært brugt vinyl, så denne kategori opstår sjældent her i shoppen.

NM (near mint)

Plade og cover er så godt som nye. Pladen er brugt men har ingen ridser. Cover skal ligeså fremstå som nyt.
Sunred Vinyl holder sig som hovedregel fra at bruge denne kategori, da det kan danne grundlag for en uønsket splid.

VG+ (very good plus)

Pladen er rigtig fin med kun kosmetiske fejl. Det kan være små overfladeridser, som ikke går dybt ned i lakken eller fedtfingre eller støv på pladen, som kan vaskes væk.
Coveret har været behandlet pænt. Der er måske lidt slitage på hjørner og kanter eller et lille klistermærke på coveret. Der kan også forekomme meget lidt afriv på coveret, hvis et klistermærke er fjernet og har taget lidt af coveret med sig. Et meget diskret navn kan også forekomme på cover, men ikke noget man ved første øjekast bider mærke i.

VG (very good)

Pladen har en del overfladeridser, som kan medføre lidt støj ved de stille passager under afspilning. Der findes ingen dybe ridser (som kan mærkes med en finger). Pladen spiller fint, men hvis du væmmes af den hyggelige og velkendte knitren fra en pladespiller, så undgå plader fra denne kategori, da det kan forekomme.
Coveret er brugbart og uden kæmpe afrivninger. Der kan være et mindre afriv fra et klistermærke, eller der kan være skrevet navn eller andet på coveret med tusch eller kuglepen. Coveret kan muligvis også have et større cut i siden. Typisk er hjørner og kanter slidte efter mange års flittigt brug.

Generic

Bruges kun til at beskrive covers – eller nærmere manglen på samme. Af og til bliver plader produceret uden covers. De ligger måske bare i et innersleeve.
Hos Sunred Vinyl sælges ikke plader, hvor coveret mangler med mindre det aldrig har eksisteret.

G (good) / F (fair) / P (poor)

Plader i denne kategori sælges ikke i shoppen, da disse ikke kan afspilles uden hak eller med megen støj.
Ligeledes findes der heller ingen covers med denne bedømmelse i denne shop, da de oftes vil være lappet sammen med tape eller overfyldt med tusch eller kuglepen – hvem gider at have et cover med Beatles, hvor McCartney har fået tegnet Lennon-briller?